ŠOA – spominjajmo se 2019

V knjižnici Osnovne šole Starše bo v ponedeljek,  21. 1. 2019 ob 10. uri, spominska ura Slovenski pravičniki med narodi in ogled filma Tri obljube. Ob 11. uri bo sledilo predavanje Borisa Hajdinjaka z naslovom »Ali si človek, ali pa nisi. Tretjega ni.« Slovenski pravičnik Ivan Breskvar in holokavst v severozahodnem delu Hrvaške. Dogodka bomo izvedli v sklopu projekta “ŠOA – spominjajmo se 2019” ob dnevu spomina na žrtve holokavsta.

BOŽIČNI KONCERT

V petek, 21. decembra 2018,  je v cerkvi sv. Janeza Krstnika v Staršah potekal Božični koncert pevskih zborov OŠ Starše in POŠ Marjeta z gosti.

Najprej je nastopil OPZ Marjetica z zborovodkinjo Klavdijo Topolinjak. Zadnjo pesem so zapeli ob ubrani spremljavi tamburic Otroške tamburaške skupine KUD Ivan Lončarič. Sledil je nastop OPZ OŠ Starše z zborovodkinjo Natalijo Kustec. V nadaljevanju so se zvrstili še instrumentalni krožek POŠ Marjeta, avstrijski pevski zbor Smiling Vox z zborovodjem Stephanom Sienerjem, MPZ OŠ Starše ter Tamburaški orkester KUD Ivan Lončarič Trniče. Na klavirju je pesmi spremljal Otmar Plavčak, program pa je povezovala sedmošolka Nika Horvat. Med drugim je pripovedovala zgodbo o medvedkih, ki so poskrbeli, da na božično noč nihče v mestu ni ostal sam. Za povezovalno besedilo sta poskrbeli Klavdija Topolinjak in Monika Šauperl.

Izbran glasbeni program in milina otroških glasov sta nas tudi letos popeljala v čudovit božični čas. To je čas velike radosti, prijetnega kramljanja, lepih spominov, dišečih vonjav cimeta, ljubezni in seveda prepevanja.

Tik pred koncem koncerta je ravnatelj Franc Kekec vsem v cerkvi voščil ob prihajajočih praznikih in se zahvalil vsem nastopajočim, še posebej je pozdravil naše goste iz Sv. Štefana v Avstriji.

Koncert smo zaključili z že tradicionalno Sveto nočjo, ki je prijetno zazvenela iz grl vseh prisotnih. Še zanimivost: 24. decembra 2018 je minilo 200 let, odkar so že skoraj ponarodelo pesem prvič zapeli v avstrijskem Oberndorfu.

 

Klavdija Topolinjak

 

Božična ustvarjalna delavnica

V četrtek, 20. 12. 2018, smo imeli božično ustvarjalno delavnico, v kateri so učenci, ki radi ustvarjajo in oblikujejo, izdelovali lesena knjižna kazala, darilne šatulje in lončke s prazničnim okrasjem. Stekleni kozarčki, ki lahko služijo kot okrasne lučke, so z nekaj barve, volne in domišljije dobili podobo jelenčka Rudolfa. Izdelke so učenci razstavili v avli šole.

ŽONGLER VID

Društvo prijateljev mladine občine Starše je v teh prazničnih dneh podarilo otrokom OŠ Starše žonglerske delavnice z Vidom in Živo.

DOBRODELNA AKCIJA

Učenci OŠ Starše so v mesecu decembru zbirali hrano za živali. V četrtek smo le-to predali Zavetišču za živali v Mariboru.

Hvala vsem, ki ste prinesli hrano in tako v teh mrzlih dneh pomagali živalim!

 

Mali nogomet

Učenci OŠ Starše so se v torek pomerili na področnem tekmovanju v malem nogometu. Osvojili so 3. mesto in si s tem priigrali uvrstitev v četrtfinale državnega prvenstva.

Čestitke!

Poesieabend, večer nemške poezije

7. 12. 2018 je Osnovna šola Donja Voća, Hrvaška, organizirala  večer nemške poezije. Sodelovalo je deset osnovnih šol s Hrvaške ter Osnovna šola Starše. Učenci so predstavili pesmi v nemškem jeziku na temo jesen, zima ter božični čas.

Osnovno šolo Starše sta zastopala sedmošolca Alen Bele in Tjan Premzl. Alen Bele je predstavil pesem o zimi “Winter”, Tjan Premzl pa je pripravil rap verzijo pesmi “In der Weihnachtsbäckerei”, V božični pekarni.

Breda Premzl

 

Zbiralna akcija

V mesecu decembru poteka v Staršah in Marjeti zbiralna akcija Zbirajmo hrano za živali. Hrano bomo podarili zavetišču za male živali v Mariboru.

Stran 1 od 3112345...102030...Zadnja »

Športni utrip na šoli

zadnje novice

Najnovejši prispevki

Arhiv prispevkov

(Skupno 38 obiskov, današnjih obiskov 1)