Skoči na glavno vsebino

Šolski plesni festival

V ponedeljek, 20.5.2024, smo se deklice iz OŠ Starše udeležile Šolskega plesnega festivala, ki je potekal v Radljah ob Dravi. Mentorica Tamara Bohl je izbrala 6 učenk. 5 učenk je bilo iz 5.A in ena iz 5.B razreda. Zastopale smo OŠ Starše.

Zelo dobro smo plesale in ekipno dosegle odlično 3. mesto, za katerega smo dobile pokal in medalje.

V finalu tekmovanja posameznic si je Julija Petrovič priplesala odlično 5. mesto.

VSEM PUNCAM ČESTITAMO!

Zapisali: Julija Petrovič in Vita Hribernik

 

 

Z vlakom na Celjski grad RaP

Sončno nedeljo smo mladi planinci izkoristili za izlet na Celjski grad. Ob 8. uri smo se zbrali na železniški postaji v Račah in se z vlakom odpravili proti Celju. Po Pelikanovi poti smo se povzpeli na grad, kjer so nas čakale kar tri razstave. Grajski tiskar nam je pokazal kako so nekoč tiskali na papir. Po ogledu vseh znamenitosti smo se odpravili proti železniški postaji in nato z vlakom odpravili proti domu.

 

Mladina poje 2024

V Unionski dvorani Maribor, se je na 3. koncertu Mladina poje, 15. 5. 2024, ob 17.00, predstavil Mladinski pevski zbor Osnovne šole Starše. Koncert je povezoval Dejan Vedlin, strokovna ocenjevalka je bila Alenka Korpar.

Učenci našega pevskega zbora so nastopili četrti po vrsti in pod vodstvom mentorice Natalije Kustec odpeli pesmi Non nobis Domine, Ko se smeješ in angleško pesem Whisper. 

V pestrem in zelo raznolikem pevskem koncertu, je MPZ Starše uspešno zastopal naš zavod, s čemer ohranja dolgoletno pevsko tradicijo šole.

Čestitke za opravljen nastop.

Ravnatelj, Franc Kekec

 

 

10. folklorni festival Rada Wuteja

Folklorna skupina Osnovne šole Starše se je dva dni po regijskem tekmovanju udeleželila 10. folklornega festivala Rada Wuteja, ki ga je skupaj z Rotary klubom Maribor Lent organizirala Osnovna šola Fram. 

Naša foklorna skupina se je tega festivala začela udeleževati še v predkoronskem času. Projekt nosi ime po idejnem očetu projekta, ustanovnem članu Rotary kluba Maribor Lent in dolgoletnemu ravnatelju Osnovne šole Limbuš, Radu Wuteju.

Cilj projekta je ustanavljanje in podpiranje folklornih skupin na osnovnih šolah Maribora z okolico. Tako na vsakokratnem festivalu omenjeni Rotary klub za nakup in ureditev šolskih narodnih noš donira denarna sredstva dvema osnovnima šolama.

Letošji prejemnici sta bili Osnovna šola Fram in Osnovna šola Starše. Najbolj veseli donacije so bili seveda učenci in dolgoletni mentorici Liljana Polajžar in Metka Vavh, ki so zanjo najbolj zaslužni. Seveda se temu veselju pridružujemo tudi vsi učenci in zaposleni na Osnovni šoli Starše. S tem finančnim vložkom bomo poskrbeli, da bodo naši učenci na folklornih nastopih primerno in ustrezno oblečeni ter bodo tako s svojimi nastopim razveseljevali vse nas še veliko prihodnjih let. 

Ravnatelj, Franc Kekec

Kolesarjenje do Hajdoš – ŠSP

Učenci, ki obiskujejo ure športa za sprostitev, so se v četrtek popoldan s kolesi  odpravili proti Hajdošam. Ob 14. uri smo se zbrali za šolo, kjer smo pregledali opremo, podali nekaj osnovnih navodil za vožnjo s kolesi in se odpravili po Dravski kolesarski poti proti Zlatoličju in naprej proti Hajdošam. V dobrih 30 minutah smo bili pri Goja centru, kjer so nas že pričakali prijazni lastniki in nam omogočili igranje tenisa. Nekateri so izkoristili ta čas tudi za počitek. Kmalu je  napočil čas za povratek. Vrnili smo loparje, uredili igrišča in se odpravili nazaj proti šoli.

Področno prvenstvo v atletiki

Skupina učencev in učenk naše šole se je v ponedeljek udeležila področnega prvenstva v atletiki, ki je potekalo v Mariboru. Na prenovljenem stadionu na Poljanah se je za kolajne borilo veliko število mladih športnikov, med njimi tudi naši učenci. Le – ti so prikazali veliko mero tekmovalnosti,  vztrajnosti in športnega obnašanja. Kljub temu, da je nekaterim je uspelo stopiti tudi na zmagovalni oder, so bili zmagovalci praktično vsi. Ula je v skoku v višino dosegla 1. mesto, Jan in Danijel v teku na 60 metrov 3. mesto ter Nik v skoku v daljino 3. mesto.

Žal je dež prekinil zadnji del tekmovanja, ko so bili na vrsti štafetni teki. Morda bi tudi tukaj posegli po medalji ….

Čestitke vsem udeležencem!

“Ni važno zmagati, važno je sodelovati.”

 

 

4. športni dan – testiranje za športno vzgojni karton

V četrtek, 16. 5. 2024, bo športni dan za vse učence od 1. do 9. razreda. Učenci bodo opravili testiranje za športno-vzgojni karton.

Dejavnosti se bodo začele ob 8. 20 in zaključile do 12. 55. Učenci naj na ta dan pridejo v šolo oblečeni v športna oblačila in obutev, primerno za tek na prostem. S seboj lahko imajo tudi plastenko vode.

V primeru dežja bomo športni dan prilagodili – opravljena bodo samo testiranja v telovadnicah, tek na 60 in 600 m pa bomo nadomestili s pohodom. V tem primeru naj bodo učenci obuti in oblečeni primerno za gibanje na prostem v dežju, s seboj naj imajo tudi dežnik ali pelerino in športno opremo

 

Ringaraja 2024 – REGIJSKO SREČANJE OFS

V soboto, 11. 5. 2024, se je v Hramu kulture Arnolda Tovornika v Selnici ob Dravi, odvilo regijsko srečanje otroških folklornih skupin Pomurja in Maribora z okolico. V dvorani Zinke Zorko se je ob 11.00 kot tretja po programu predstavila tudi naša otroška folklorna skupina, ki se ji je tako uspelo uvrstiti na regijsko srečanje.

Učenke in učenci so z nastopom odlično opravili in dodali en kamenček k mozaiku res lepe in kvalitetne prireditve. Čestitke učencem in mentoricama Lilljani Polajžar in Metki Vavh.

Fravnatelj, Franc Kekec

 

LETOVANJE OTROK 2024

Otroci bodo lahko med poletnimi počitnicami v okviru ZPM letovali v Poreču in na Pohorju, v okviru RK pa v Punatu.

Zdravstveno letovanje otrok bo potekalo v Poreču, Punatu in na Pohorju. Starši otrok, ki pogosto obolevajo ali imajo določene zdravstvene indikacije, se čim prej oglasite pri otrokovem osebnem zdravniku. Zdravnik lahko na zdravstveno letovanje napoti otroke, za katere presodi, da jim glede na zdravstveno stanje to pripada.

Občina Starše bo regresirala letovanje.

Za uveljavljanje regresiranega plačila (subvencionirano letovanje) je potrebno priložiti kopijo veljavne odločbe o odmeri otroškega dodatka.

 

Novost v tem letu:  

Prijave bo ZPM začela zbirati v ponedeljek, 13. 5. 2024, preko spletne aplikacije, ki bo objavljena na njihovi spletni strani – www.zpm-mb.si

Napotki in informacije za prijavo na letovanje:

➡️ https://zpm-mb.si/novice-dogodki/napotki-in-informacije-za-prijavo-na-letovanje-na-dmz-pohorje-in-virc-porec-2024/

 

Prijavnico z odločbo o otroškem dodatku je potrebno prinesti tudi na OŠ Starše (pedagoginji), če želite, da ima otrok subvencionirano letovanje.

Prijavnico za letovanje v Punatu lahko otroci dobijo v šoli ali na spletni strani: http:/punat.si/Prijava

Rok za oddajo prijav na šoli je do 24. 5. 2024.

 

V primeru nejasnosti oziroma pomoči pri izpolnjevanju prijavnic se lahko obrnete na pedagoginjo Marijo Bednjanič (02 686 48 59).

Najnovejši prispevki

Arhiv prispevkov

(Skupno 12.863 obiskov, današnjih obiskov 2)
Prilagajanje dostopnosti spletišča