Skoči na glavno vsebino

Na predvečer dneva knjige smo preživeli čudovit večer v družbi pravljic, ki nam jih je pripovedovala pisateljica, ilustratorka in pravljičarka Alenka Spacal. Njen obisk je bil del programa Društva slovenskih pisateljev Povabimo besedo 2024, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

Otroci so pozorno prisluhnili ljudski pravljici Zlata orehova vejica ter avtorskima slikanicama Plastelinčica in časopis ter Fižolčica beži pred fižolovo juho. Ob tem so spoznali razliko med ljudsko in avtorsko pravljico ter kako slikanica sploh nastane. Plastelinčica, ki je bila najprej oblikovana iz plastelina, je otroke spodbudila k ustvarjanju. Pod njihovimi drobnimi prstki so nastajala najrazličnejša domišljijska bitja, podobe živali in različnih predmetov, ki smo jih postavili na razstavo na šolskem hodniku.

V šolski kuhinji so poskrbeli za prigrizke in napitke, Založba Mladinska knjiga pa je vsakemu otroku podarila izvod Cicibana, saj Plastelinčica spoznava kulturo s pomočjo časopisa. Obojega so bili otroci zelo veseli. Avtorici smo v spomin na naše skupno druženje podarili risbo cvetja, ki jo je ustvaril Lin, učenec 3. razreda.

(Skupno 114 obiskov, današnjih obiskov 1)
Prilagajanje dostopnosti spletišča