Skoči na glavno vsebino

V sredo, 26. 10. 2022, so se nekateri učenci 6. razredov po pouku udeležili angleške delavnice na temo Halloween.

Na kratko smo raziskali, od kod ta praznik izvira (še iz časov Kletov), kdaj ga praznujejo (31. 10.) in zakaj ga praznujejo(da odženejo duhove umrlih). Ugotovili smo, da nekateri ta dan obeležijo tudi pri nas, saj je zabavno, ker se lahko maskiraš in izrezuješ buče. Poleg buč so simboli Halloweena tudi čarovnice (zato mu rečemo tudi noč čarovnic), razne živali (miši, pajki, netopirji …).

Tudi mi smo se lotili izrezovanja buč in pri tem smo bili zelooo previdni. Nastali so super izdelki, ki jih v angleščini imenujemo Jac’o’Lantern (Jack je bil tako strašen hudobec, da ga še v peklu niso hoteli imeti, ko je umrl, zato njegov duh za Halloween še vedno straši naokoli).

Udeleženci delavnice pa so se držali tradicije in se tudi posladkali, saj ni Halloweena brez sladkarij (Trick or treat? – vprašanje, ki ga zastavijo otrokom, ki na ta večer v strašljivih maskah hodijo od vrat do vrat).

Na fotografijah boste videli, da smo se imeli lepo, čeprav smo si pri tem umazali roke. Pa še strašni zajec se je prikradel med nas … BOOO!!!

(Skupno 83 obiskov, današnjih obiskov 1)
Prilagajanje dostopnosti spletišča